MENÜ

Fényképezés!

 A fotográfia, vagy fényképészet a látható fény által közvetített képi információk rögzítése technikai eszközök (fényképezőgép
fényérzékeny anyag stb.) segítségével. Célja lehet gyakorlati vagy művészi.
Kezdetben a fotó nem akart többnek látszani
mint precíz leképező eszköz (a világkiállításokon is a tudományos és technikai újítások között kapott helyet). A 19–20. század fordulóján kezdték művészeti felhasználását egyre szélesebb körben művészetként elismerni
ezért csak a 20. század elején vált a hatodik művészeti ággá. Elnevezése a görög φως phos („fény”)
és γραφις graphis („rajz”) szóból ered
együtt „fénnyel rajzolás” vagy „fényrajz” a jelentése.

 

 Mielött elkezdenéd nézegetni a képgalériákat, kérlek olvasd el

 

a  Szerzői jogvédelem  -ről szoló szabályzatot, s azt tartsad is be!

 

Tilos a képeimet az engedélyem nélkül lemásolni.

  

 

 

 A Kapcsolat menüpont alatt, az ürlap  kitöltésével, megvásárolhatod az eredeti, vízjelmentes képeimet, vele együtt a joddíjjat is!  

 

 

Fizetni Paypal számlára lehet! Ha nincs PayPal számlád, itt regisztrálhatsz a bennere kattintva:  (regisztrációhoz segítséget adok)

 

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 

 

Miután megtörtént a kifizetés, e-mail ben megküldöm a kiválasztott fotót (fotókat), s már szabadon felhasználhatod személyes célra, honlapodra, kinyomtathatod , stb...

 

 

 

 

 

 

 

Fujifilm FinePix S1800 digitális fényképezőgép

A Fujifilm 2010 tavaszi modellváltásának egyik új modellje a FinePix S1800 digitális fényképezőgép. A méltán népszerű, nagy darabszámban eladott S1500/S1600 utódja, tökéletesen viszi tovább az S széria népszerű paramétereit, és előreláthatólag szintén nagy sikert fog aratni a vásárlók körében.


A kamera külső megjelenésében teljesen megegyezik előd modelljével, csak az optikai zoom mértéke változott, ami 18x-os lett.

Megmaradt a kamerában a panoráma funkció, megmaradtak a makró és szupermakró funkciói is.

A kamera csak és kizárólag SD és SDHC kártyát kezel, mozgókép felvétel közben használható vagy optikai zoom vagy digitális zoom, megnövelt ISO érték maximálisan ISO 6400, bekerült a kamerába a kibővített SR AUTO technológia (6 + 1 választási lehetőséggel), kettős képstabilizátor.

Technikai újdonságok
Természetesen a már megszokott tulajdonságokon kívül ismét van egy-két új technikai megoldás, ami belekerült a kamerába. A magyar nyelvű menü, az intelligens arcfelismerés, az SD és SDHC kompatibilitás már megszokott paraméterei a Fujifilm digitális kameráinak.

Az S1800-ben helyet kapott a már ismert SR AUTO technológia egy kibővített verziója. Ebben a módban a fényképezőgép automatikusan elemzi a kompozíciót és kiválasztja a témának és a felvételkészítés feltételeinek megfelelő jelenetmódot. A kiválasztott jelenetmód jelenik meg a kijelzőn, amikor az exponáló gomb félig le van nyomva.

Felbontás és CCD méret
A kamera maximális felbontása 12 millió pixel. Maximális felbontáson 2 tömörítési fok választható a Fine(finom) és a Normál. A maximális képfájl méret 5,5 MB Fine tömörítésen. Alkalmazható még 9M-es felbontás is, amelynek az oldalaránya 3:2. Az ilyen oldalarányú beállításban készített felvételek nagy előnye, hogy veszteségmentesen lehet digitális laborokban papírképet rendelni. Az egyéb választható felbontások: 5M, 3M, 2M, 0,3M. A kamera alkalmas HD felbontású (1280x720 pixel) mozgókép rögzítésére is, hanggal 640x480 vagy 320x240-es felbontásban 30 kép/másodperces frissítéssel. A mozgókép felvételekor a zoom használható, de előzetes választást igényel, hogy optikai zoomot vagy digitális zoomot használ a felhasználó. Az optikai zoom előnye, hogy folyamatos az élességállítás, hátránya, hogy a zoom használata belehallatszik a felvételbe. A digitális zoom használatának előnye, hogy teljesen csendes, hátránya, hogy a felvétel minősége gyengébb lehet. Felvétel közben a kamera mono hangot rögzít. A kamera CCD-jének mérete: 1/2,3 hüvelykes.

Optikai és digitális zoom
A Fujifilm FinePix S1800 digitális kamera még nagyszerűbb zoom mérettel rendelkezik, amelynek mértéke 18x. Ez hagyományos kisfilmes gépre vetített értéke: 28 - 504 milliméter. A kamera megközelítőleg 6,3x digitális zoom használatát teszi lehetővé. A két zoom együttes használata esetén 113,4x zoom használható.

Fókusztartomány és ISO érzék
A kamera normál használat esetén 40 centimétertől tudunk éles képet készíteni, tele állás esetén a minimális távolság 1,5 méter. Makró funkcióban 5 centimétertől tudunk éles képet készíteni. A kamera tud szupermakróban is felvételeket készíteni, ilyen esetben a minimális távolság 2 centiméter. A választható ISO értékek a követezőek: ISO64/100/200/400/800/1600/3200/6400. ISO 3200 és ISO 6400használata esetén a maximális felbontás 3M lehet. Választható ISO érzékenység még az AUTO és az AUTO400 és AUTO800. Ennek a funkciónak a nagy előnye, hogy bár a kamera AUTO ISO funkcióban dolgozik a felhasználó maximálni tudja az ISO értéket. Például a kamera AUTO400 értékre beállítva automatikusan állítja az ISO értéket, de az semmilyen esetben sem megy ISO 400 fölé.

Záridő és fehéregyensúly
A kameránál használható zársebesség különböző üzemmódokban változik. Az általános felhasználásra szánt üzemmódokban a záridő 1/4 - 1/2000 másodperc között változhat. Ettől eltérő üzemmódok: éjszakai: 8 - 1/1000, tűzijáték: 8 - 1/2 másodperc, party fotó: 1/45 - 1/2000 (csak vakuval) P,S,A,M: 8 - 1/2000 másodperc. A kamera 7 fehéregyensúly beállítást ismer, plusz lehetőség van egy egyedi beállítására is. A választható fehéregyensúlyok: automatikus, napos idő, árnyék, napfény fluoreszcens, meleg fluoreszcens, hideg fluoreszcens, izzólámpa. Természetesen lehetőség van teljesen Automata fehéregyensúly használatára is.

LCD kijelző, EVF és vaku módozatok
A kamera a méretéhez képest egy nagy méretű LCD kijelzőt kapott. Ennek a mérete 3", felbontása 230 000 pixel. Az LCD kijelző 4:3 oldalarányú és 97%-os lefedettségű. A kamerában az LCD kijelzőn kívül található egy EVF kereső is. Ennek érdekessége, hogy a felbontása 200 000 pixel, de egy pixel folyamatosan más szint jelenítenek meg. A színek megjelenítésének sorrendje: vörös, zöld, kék. Ennek köszönhetően az EVF-ben látható kép szinte pixelmentes tökéletes képet ad.

Energiaellátás és adatátvitel
A Fujifilm FinePix S1800 4 darab AA jelölésű ceruza elemmel használható. Használható alkáli elemmel, Ni-MH akkumulátorral. A kamera energiaellátását biztosíthatja hálózati adapter is, az AC-5VX. Ennek használatához szükséges még a CP-o4 DC csatoló megvásárlása is. A két kiegészítő a hosszabb idejű fényképezés vagy képlejátszás, illetve a FinePix S1800 és a számítógép csatlakozása esetén javasolt. A kamera USB 2.0 adatátviteli sebességre képes USB kábelen keresztül, ami tartozéka a kamerának.

 

                                 

 

 

 

 

 

 Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 

 

Jogi információk!

 

Az oldalamon elhelyezett tartalom, szerzői  jogi védelem alatt áll!

Továbbá a képeimet látható (és láthatatatlan) vízjelekkel láttam el. Minden képanyagról a vízjelekkel ellátott példányt töltöttem fel. Az eredeti képekről 2 bíztonsági másolatot készítettem!

 

A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme ( szöveg, kép, videó, animáció stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - az Én előzetes engedélyemmel használható fel.

 

 

 

A szerzői jog története a törvényi szabályozásig (1884: XVI. tc.)

 

Mottó

 

Ha a kovács egy patkót készít, senki sem vonja kétségbe azon jogát, hogy egyedül és kizárólag rendelkezhessék keze munkájának e produktuma fölött…

Épen oly világosnak, kétségbevonhatatlannak s sérthetetlennek tekinti napjainkban minden jogállam az fotósnak, s általában a szellemi termelőnek ama jogát is, hogy szellemi munkájának produktuma fölött kizárólag intézkedjék.”

 

 

 

 

Vissza a Főoldal -ra

Tovább a Galéria  megtekintéséhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Hírek

  • Infó:
    2011-03-02 14:07:24

    Utolsó oldal frissités: 2012.07.16.

    Az oldal és a galéria folyamatos szerkesztés alatt áll! Nézz szét, és gyere vissza később.

Asztali nézet